При невъзможност от ваша страна за посещения в кабинета в гр. София, можем да се уговорим за провеждане на психотерапевтичните сесии чрез видео чат с програмите Skype, Viber, Signal Private Messenger или програма по ваш избор или просто в телефонен разговор.

При клиенти от чужбина – интернет връзката е единственият възможен начин за провеждане на консултациите, докато при клиенти от страната е препоръчително да имаме поне една „жива“ сесия, по възможност първата (ако разбира се няма физически ограничения или трудност в използването на транспорт).

Трябва да уточним, че ефективността на работата чрез интернет видео сесии или по телефона е по-ниска в сравнение с живите сесии в кабинета. Причината за това е, че психотерапията не е „просто разговор“, а комуникация, която има определена структура както в езиков смисъл, така и в поведенчески – т.е. езика на тялото, жестовете, фините сигнали и знаци както от страна на клиента, така и от страна на терапевта, понякога са ключови за повлияването и изхода от терапията. За щастие, психотерапевтичните школи, в които съм обучен и работя няма работа с т.нар. „мускулни брони“ или необходимост от друг физически досег, така че поне в това отношение, качеството на работата не зависи от формáта на срещата.

Стоенето пред монитор има своите „изисквания“, т.е. това не е една много естествена среда за комуникация между хората, особено що се касае за терапевтична такава. Естествено, тук има значение и качеството на връзката, и мястото, на което се намирате вие, когато започваме работа – дом, конкретното място у дома, служба и прочее. Всички тези особености правят препоръчителна психотерапията на живо, но когато няма възможност – и интернет е вариант.

За уговаряне на онлайн консултация и терапия, моля използвайте следните контакти: телефон или http://www.georgibaldjiev.com/contact/